Φάροι | Επεισόδιο 8

Ιωάννης Γούσιας, Νευροεπιστήμονας, ερευνητικός συνεργάτης στο Imperial College London, ασχολείται με τη μοντελοποίηση και τη χαρτογράφηση του βρεφικού και παιδικού εγκεφάλου 

Είναι ευφυής, δημιουργικός και πολυπράγμων. Ο Ιωάννης Γούσιας, το 2007, μόλις στα 27 του χρόνια, αναγνωρίστηκε διεθνώς, ως ιδιοφυία της δεκαετίας, και στα 29 του κέρδισε το βραβείο Νομπελίνι, το μικρό Νόμπελ για νέους επιστήμονες. Σήμερα, είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Imperial College με αντικείμενο τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου. Πηγή έμπνευσής του, ο μικρότερος αδελφός του, Αλβέρτος, ο οποίος γεννήθηκε πρόωρα, δεν οξυγονώθηκε και παρουσιάζει νοητική υστέρηση.

Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Συνθέτης, Συγγραφέας

Όταν για πρώτη φορά το 1997, ο καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας έμπαινε στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Ωνασείου με ένα κασετοφωνάκι παίζοντας Μότσαρτ στους ασθενείς, κάποιοι χαμογελούσαν ειρωνικά. Σήμερα είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής, ως θεραπευτικό μέσο στους ασθενείς. Συνθέτης και δεινός πιανίστας, δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς μουσική.