«Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι - Γέφυρες γνώσης» σε παραγωγή COSMOTE TV

Με γυρίσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Πότσδαμ, Ουψάλα, Εδιμβούργο, Αθήνα κ.ά.) και μέσα από συνεντεύξεις διακεκριμένων επιστημόνων, φιλοσόφων, ερευνητών, ακαδημαϊκών και ιστορικών από κορυφαία Πανεπιστήμια (Princeton, Yale, Cambridge, MIT, ENS κ.ά.), η σειρά του COSMOTE HISTORY HD αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι ιδέες σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως ο Αριστοτέλης, διαμόρφωσαν ολόκληρη την πορεία του δυτικού πνεύματος. Μέσα από μια διεισδυτική ματιά στον σύγχρονο κόσμο, η σειρά ανακαλύπτει πώς οι ιδέες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων συνεχίζουν να επηρεάζουν και να εμπνέουν μέχρι τις μέρες μας.

Τα 10 ωριαία θεματικά επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ προβάλουν τα έργα των: Θαλή, Αναξιμάνδρου, Πυθαγόρα, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πλωτίνου κ.ά. όπως και τις σχολές των Στωικών και Επικουρείων.
Τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Σάββατο στις 17.00. Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά «Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι-Γέφυρες Γνώσης» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.