ΑΣΓΚΑΡ ΦΑΡΑΝΤΙ | Αποκλειστική συνέντευξη στη Χριστίνα Μπίθα

Η Λόρα (Πενέλοπε Κρουζ), μια Ισπανίδα που ζει στην Αργεντινή, φθάνει, μαζί με την έφηβη κόρη της και το μικρότερο γιο της, στη γενέτειρά της για να παραστεί στον γάμο της μικρότερης αδερφής της, ενώ ο σύζυγός της (Ρικάρντο Νταρίν) μένει πίσω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Εκεί, η Λόρα συναντά και τον πρώην μεγάλο έρωτα της ζωής της και νυν οικογενειακό φίλο (Χαβιέρ Μπαρδέμ). Όλα φαίνεται να κυλάνε ομαλά κι ευχάριστα, μέχρι που η κόρη της απάγεται.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας έναρξης του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, Everybody Knows, η οποία διαγωνίζεται και για τον Χρυσό Φοίνικα, συναντήσαμε τον σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί στην terrace του Hotel Marriott για μια αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία μας μίλησε για τη συνεργασία με τους ηθοποιούς του, Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ, γιατί τα σενάριά του μοιάζουν μεταξύ τους και για το πώς ήταν να γυρίζει ταινία σε άλλη γλώσσα από τη μητρική του. Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιοποιηθεί όταν η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες, σε διανομή Seven Films, καθώς και στα κινηματογραφικά κανάλια της COSMOTE TV.

 

Ταινία έναρξης, το Everybody Knows του δυο φορές οσκαρούχου Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί. Μεταξύ δράματος και θρίλερ, περιστρέφεται γύρω από ένα πρώην ζευγάρι (Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, στην τρίτη συνεργασία τους στη μεγάλη οθόνη μετά τα Vicky Cristina Barcelona και Loving Pablo), των οποίων οι μέχρι εκείνη τη στιγμή τακτοποιημένες ζωές διαταράσσονται, ίσως ανεπανόρθωτα, μετά από μια απαγωγή. Ο Φαραντί βασικά μένει πιστός στο μοτίβο και το στυλ των ταινιών με τις οποίες έγινε διάσημος, όπως το A Separation ή το πιο πρόσφατο The Salesman: ένα deja vu, στα ισπανικά - είναι η δεύτερη ταινία του γυρισμένη σε άλλη γλώσσα από τη μητρική του -, με διάσημους πρωταγωνιστές (εξαιρετικός ο Μπαρδέμ) και με λίγη περισσότερη διάρκεια απ' όσο θα έπρεπε, ακόμα και για τα δεδομένα του σκηνοθέτη.